BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, November 27, 2016

I'm dying... a true story

hey guys.

long time no see.

i'm writing about a sad story. 

a true story about me. 


but please, spare me your tears.

because we all are going to meet Him, sooner or later. 

the good and the not so good, i've to accept. 

i'm distraught, yes am i. but still i'm not dead, yet. 

so if you still reading, i am glad. 

the end

Monday, July 11, 2016

Puasa 6

Assalamualaikum semua. 
Esok blogger harap dapat mula puasa sunat 6 di bulan Syawal, doa dipermudahkan urusan blogger okay. 
Moga dipermudahkan jugak urusan semua umat Islam yang nak mula atau dah pun mula puasa sunat 6. 

tengqiuverimac

Salam Aidilfitri


Assalamualaikum warah matullahi wabarakatuh.

Blogger ingin mengucapkan Salam Aidilfitri buat semua umat Islam di mana jua anda berada. Terima kasih sudi baca post-post di blog ini. Akhir kata Salam Aidilfitri, maaf zahir dan batin dari blogger dan isteri.

Tuesday, June 7, 2016

mudah

hai guys. blogger tak bole tido lagi ni, walaupun da pukul 1.25am, insomnia. blogger baru je post iklan kat mudah tadi, nak jual boot adidas blogger siap dengan kotaknya sekali, stokin(used, kalau buyer nak) dengan shorts (black/orange). sesambil tu blogger dok melilau mata tengok apa adanya ads kat mudah tu. melilau punya melilau, kalau tak tahan napsu, memang semua blogger nak borong. memula melilau cari pets, pastu jam, pastu kasut, pastu seluar jin, pastu ps3, pastu laptop, pastu hengpong bhahaha tapi duit takde nak beli pekejadah semua tu. blogger dok tertanya-tanya na, iphone 6 lcd tu apa kejadahnya? brand china ke apa tu?

Tak Sabarnya...

hi all readers. blogger wants to say selamat berpuasa pada semua umat Islam especially ex-girlfriends(all but one) blogger yang berada di mana-mana sahaja. blogger sungguh tak sabar nak berhari raya walaupun masih solo macam muda-muda dulu. nanti blogger post/write cerita yang best-best ye untuk all reader. miss you guys, muaahhahaha

Saturday, June 4, 2016

Saat tiba



saat tiba... blogger terasa nak menulis bab ni sebab hari rabu baru ni, blogger telah menyaksikan satu kemalangan maut. kemalangan yang berlaku antara sebuah motosikal dengan sebuah kereta. waktu tu hujan renyai lebih kurang pukul 8.25pm ketika blogger on the way balik keja dari kajang. masa blogger lalu tempat kejadian, blogger nampak penunggang motosikal tu terbaring kat tengah jalan raya dengan topi keledar dah tercabut, muka berlumuran darah. blogger memang tak kuat semangat bila tengok benda camtu, jadi blogger pun teruskan perjalanan walaupun terbayang-bayang sampai sekarang.

esok harinya, khamis, di jalan yang sama, tapi lokasi berlainan, berlaku pulak kemalangan antara 3 atau 4 kereta(kalau tak silap kiraan blogger), tapi tiada kehilangan nyawa.

entah tak tau kenapa blogger nak share pasal benda ni, sekarang ni dah selalu jugak la terfikir-fikir...entah la blogger pun tak tau nak cakap apa.

Thursday, June 2, 2016

oh i wonder

oh i wonder,
if there's a single person still reading my blog,
probably the most boring blog with not enough pictures or creativity,
or something such as good life experience with full or laughter not just sober.

oh i wonder,
if i can turn the clock backwards so i can mend and patch the bad's with goods,
made the right decisions in life so i'm not in this position as a sore loser,
i'm no angel, i'm no saint, just a human fill with stain.

oh i wonder,
that sometimes i wish i lived another life,
a better, happier, stress-free and ordinary,
but still, i'm luckier than most human around the world.

it's late, but i can't sleep,
deprived of sleep when becoming an insomniac,
but i must go, hope to write some more tomorrow,
if i still breathing, i keep hoping...praying..