BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, August 22, 2009

Selamat Menyambut Ramadhan

da lama tak update blog, tengok pun tidak.sori ye suma, idea tak de.the blogger nak ucapkan selamat berpuasa buat semua umat Islam, baik di malaysia mahupun di luar negara yang mungkin membaca. the blogger agak busy dengan hidup, study, etc, hinggakan the blogger rasa cam nak demam je tiap-tiap maghrib.the blogger tgh penin nak siapkn repot english yg mggu dpan nk present+submit. tambah pulak lagi dgn final projek yg mcm sgkut kat proposal wlupun da 4mggu brmula. the blogger tgh ssh ati, ssh jiwa, ssh prasaan etc hingga apa the blogger taip pun mcm the blogger tak tau.the blogger tgh jiwa kacau, the blogger mintak maap, tumpang lalu, assalamualaikum

Monday, August 10, 2009

Punctuality problem in colleges


kindly answer the questionnaire above and send your views/opinions/whatsoever relevant (such as the cause and, effect and solution), and useful for me to complete my assignment. thanks 4 your cooperation

p/s this questionnaire is for current college/university students only. can email me at apau_zan@yahoo.com. do ask for more inquiries.




Tuesday, August 4, 2009

Di kala sepi

di saat aku sendiri, terfikirkan kamu,

aku menyanyi, menyanyikan lagu syahdu

bila dikenang saat dulu, kau dan aku,
aku rindu, tapi semuanya sudah berlalu

saat kita berkenalan, semuanya spontan,
kau ukir senyuman, hatiku tertawan

kala ku perlu kamu, kau menghilang,
hati terasa sayu, sakitnya bukan kepalang

di dalam mimpi, wajahmu pudar,
berlalu pergi, tanpa ku sedar

mengapa hati ini, masih mengingatimu?
setiap inci, walaupun ingin membenci kamu

bilakah akan, akan kutemu,
gadis pujaan, menemani hidupku

hati ini masih terluka, sunyi dan sepi,
tanpa ada cinta, hanya ilusi..

Tak tau nak letak apa

hai suma pembaca setia blog xpresi-diriku. da lama tak bercerita kat sini. first of all, nak berterima kasih kat suma yang bagi komen, support, nasihat etc, mekasih bebanyak. sebenarnya tak tau pe nak citer, melainkan the blogger baru balik kampung hujung minggu lepas. so bagi sesapa yang menunggu kat ym tu, sori ye tak inform. the blogger jugak ponteng kelas ari ni, disebabkan kemalasan tahap melampau tak nak describe. mintak maaf kat sir mus, english lecturer, hope sir jangan marah dengan confession ini. the blogger jugak tengah penin kepala dengan final projek yang belum bermula lagi, disebabkan mental block yang tiba2 melanda. the blogger melayan muvi yang dia tak penah tengok lagi sebelum ni yang bertajuk 'no reservation' yang mengisahkan seorang perempuan yang terpaksa menjaga anak saudaranya yang baru kehilangan ibu, sambil melewati hari-hari bekerja sebagai chef. the blogger juga melayan citer 'enchanted' berulang kali, sebuah musical muvi yang begitu penuh dengan 'x-factor' bagi jiwa2 jiwang seperti the blogger yang masih sunyi sepi sejak kehilangan orang yang penah dicinta. the blogger tak boleh tulis lebih2, coz nanti the blogger rasa sedih, suma nya jadi tak kena. ~tamat~