BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, October 31, 2011

I've got no idea

hi all. these entry will be very short if not the shortest. if you noticed, most of my past entries circulated around the same storyline.you know why? i've got no idea either

Jangan Lupa Namaku

Aishiteru

Disaat Aku Mencintaimu

Penghujung Cintaku

Secrets

Sunday, October 30, 2011

Secret Recipe

assalamualaikum semua. terima kasih kerana sudi dan setia membaca blog blogger yang tak ada apa sangat lah ni. pagi ini blogger nak bercerita tentang Jumaat baru ni. sewaktu dalam perjalanan pulang dari keja, blogger mengidam nak makan cis kek. blogger biasa beli kat secret recipe, maka dengan itu, blogger pun singgah la di tempat yang selalu blogger biasa beli cis kek, iaitu secret recipe. tanpa membuang masa sebaik tiba di tempat kejadian, blogger pun mengorak langkah tak berapa bertenaga menuju ke kaunter. tiba di kaunter, staf sana tengah sibuk melayan pelanggan yang lain, jadi blogger terpaksa tunggu kejap. bila staf tu tanya blogger 'order?', blogger pun jawabla, 'takeaway'. pastu staf tu buat muka jap dengan kawan dia, muka pelik then baru nak amik order dari blogger. blogger pelik jugak napa dorang buat muka pelik, maybe blogger tak menjawab soalan atau english blogger tak betul kot. blogger pun order la 4 potong kek yang berlainan, bila da amik order, staf sorang ni pun mulala berkerja. tanpa diduga, berlaku la eksiden di situ, di mana 1 tupperware berisi beberapa pisau pemotong kek yang mengandungi air lebih dari setengah tupperware tersebut, terjatuh di meja, lalu air pun tumpah kena kek yang blogger order. staf yang eksiden tu pun membawa kek tersebut ke belakang dan tidak keluar ke kaunter semula. staf yang lain take over tugasan, dan blogger pun order 1 potong kek jenis lain sebagai ganti order tadi. bila dah bayar, blogger pun pulang ke rumah dengan senang hati. sampai di rumah, blogger bagitau mak blogger, blogger beli kek. mak blogger pun tanya, 'untuk birthday sapa?'. blogger cakapla birthday blogger hari tu, mak blogger pun percaya pastu suh blogger order pizza hut dia belanja. tapi blogger cakap tak yah order, kek je cukup. mak blogger suh abang blogger yang orderkan, maka dia pun terpaksa la order. dipendekkan cerita, kek 4 potong yang blogger beli kelmarin masih belum disentuh mahupun dikeluarkan dari dalam kotak. tah bila agaknya blogger nak makan, blogger pun tak tau. kesimpulan dari cerita secret recipe ini adalah, jangan beli ikut rasa suka hati, kelak nanti membazir duit sendiri. tenung-tenungkan dan selamat berangan. sekian...

Wednesday, October 26, 2011

Thanks Doctor

hi again my fellow blog readers. this entry i feel like it's better to share with all of you. 'thanks doctor', this phrase is not what came out from my mouth but it as directed to me. would you believe it happened to me? the story happened yesterday, after my officemate and i finish conducting a training for the hospital staffs. i went to the surau just before 5pm, and after finished Asar prayers i quickly went out to head home. as i almost applied my socks and shoes, two girls (might be hospital staff or mere public people) asked me as if the motorcycle parked in front of her car is mine, i said no. she said, 'doktor, moto doktor ke?', i like 'what?', stunned for a moment and just say no. no to 'that's not my bike'. her car was sandwiched in between the motorcycle and a car at the back. but, there's a catch. it was 'sandwiched', but there is enough space for her to navigate her way out of the mess. without a fuss, i directed her to slowly reverse back and forth to gain access out from the position. and before they leave, they said, 'terima kasih doktor', and i just smile. and because of that incident, my officemate now tease me, 'doktor, doktor'. i wonder, does they really see me as a doctor or just because i work in the hospital, they assumed i am at least a doctor.

note : i look like piri weepu, the all blacks rugby player because i have beard, and my curly uncombed hair is a real mess. try to imagine yourself

Well being

hi all my blog readers. today, i want to tell you about my well being in over a month and so. i haven't been healthy for some reason, the weather, working pressure, the food i consumed and the expectancy to excel. the weather nowadays is sunny in the early morning until 3 to 4 pm, while rain almost every late evening until dawn. so i will get wet almost everyday back from work. this month has seen a lot of up and down in working matter. i wish not to further discuss as i think it will only add more negativity than positive in the future. in the meantime, i developed a bad eating habit which see me consumed more junk food including a lot of coke's and pepsi vice versa. also, chocolate almost every night before went to bed. the day before yesterday, i ate 2 plate of nasi lemak + 2 fried eggs + 2 boiled eggs for breakfast, none at lunch, then i ate 3 sweet donuts and few other kuihs at tea time and 'all i can eat' during having my dinner. yesterday, pizza and 2 plate of fried noodles in the morning, none for lunch, 3 kinds of kuihs couldn't remember how many i had inside, while dinner, i had only few lauk with rice then before sleep, bread and chocolate. today i didn't had my breakfast because i woken up almost midday. had chicken curry with rice for lunch, fried bananas, keropok lekor and curry puff at tea break and chicken curry with rice again + fish for dinner. and after doing a lot of thinking to post this new entry, i started to feel hungry, yet again.

Tuesday, October 18, 2011

Luka

luka, melukai dan dilukai. terjadi pada diri sendiri dan juga orang lain yang disayangi. sengaja mahupun tidak sengaja. boleh dilihat kadangkala tak dapat dilihat dengan mata kasar. yang boleh dilihat, lutut blogger yang berdarah akibat jatuh main bola, tangan blogger berbekas dicengkam pemain lawan dan kaki blogger yang tertimpa ais sewaktu nak dipecahkan. yang tak dapat dilihat tapi diketahui, hati nurani mak abah blogger, adik beradik blogger, kawan baik blogger, adik-adik angkat blogger, serta sesiapa saja yang terasa hati dek lontaran kata-kata dari mulut blogger ini. tak lupa juga kepada gadis-gadis yang blogger telah kecewakan, dan yang mengecewakan. selamat tinggal dunia persekolahan (tiada kena mengena dengan tajuk). banyak movie yang belum blogger tontoni lagi (pun tiada kena mengena dengan tajuk). semoga luka dan luki ini sembuh sendiri...

Monday, October 17, 2011

Makan sampah

entry kali ini berdasarkan sebuah kisah benar yang blogger olah sedikit untuk menjadikannya lebih menarik. tidak lama kemudian, kisah ini pun blogger mulakan. kejadian kisah ini berlaku pada diri blogger sendiri, dan mungkin juga terjadi pada para pembaca semua. 'makan sampah', dengan hanya membaca tajuk ini sahaja, pasti sudah ada rasa jijik terlekat di minda, terloya di anak tekak, dan terasa segala isi perut bagai nak terkeluar segalanya. natijahnya, begitulah yang sebenarnya terjadi pada kita semua(kebanyakkan). maksud 'makan sampah' ini bukanlah secara fizikalnya kita ambil apa sahaja bahan makanan di tong sampah yang da berbau, basi dan dihurungi lalat itu. tidak sama sekali, maksud blogger di sini, makan sampah itu adalah 'junk food' atau dengan bahasa halusnya makanan ringan yang tak berkhasiat. blogger dengan rasa kesal mengaku blogger ketagih makanan jenis-jenis ini. disebabkan banyak mengambil makanan ini, blogger hilang selera makan nasi dan lauk-pauk, kuih-muih, pelbagai jenis mee dan makanan lain yang memberi manfaat pada tubuh badan. peliknya, hanya dengan makan makanan ringan ini, berat badan blogger naik mendadak setelah berjaya turun 5 kg, berat ideal blogger sejak di bangku persekolahan menengah lagi. sementara blogger menulis entri ini, blogger sebenarnya sedang mengunyah disebabkan kelaparan. kesimpulan yang dapat blogger simpulkan di sini, jangan makan makanan sampah ini sehingga menyebabkan makanan ruji tak dapat dinikmati lagi. sekian dari blogger di siaran xpresi-diriku ini untuk semua pembaca.

MOTM?

hello all. terdetik hati nak update blog dan juga kerana kawan baik dok buka blog blogger ari2 tapi satu new entry pun tade. pada pagi yang berbahagia ini, blogger ini menceritakan kejadian petang semalam di nilai atau lebih tepat lagi USIM. USIM tu universiti sains islam malaysia kalau para pembca blogger ada yang xtau. blogger ke sana bagi ceramah, da orang jemput, kita datangla kan. tapi sebenarnya, blogger bknla ke sana nak bagi ceramah, tapi ada frenly match dgn guard2 USIM dan berakhir kemenangan kpda team blogger 3-1. team yg blogger join ni, team kwn kepada abg blogger, so blogger hnya kenal sorang je, lain sume xknal. bila ditanya blogger leh main apa, blogger ckp sume posisi kcuali goalkeeper. mka disbbkn dfndr utama team dorang tak hadir, blogger pun ditugaskn sbgi last man a.k.a sweeper cum midfielder, striker nak men mana2 pun leh. mka blogger pn mnjlnkn tgggjwb blogger dgn cmrlang. siap smpat mmbawa bola mngelecek dr posisi brthn ke srgn hinggalah mnjrgkn gol kedua team blogger. sbnrny team blogger leh score byk gol, tp disbbkn striker team tu da agk berumur da xhebat sgt cm blogger (;P), mka hnya 3 gol je yg dpt. actually blogger tensen dek krna missed chances yg team kitorang dpt, rsa cm nk mrh je mreka2 sume, tp xjd sbb tkut blogger xdpt blk uma lak nnti (blogger tmpg keta dorg). blogger nak je men striker td, tnjuk dorg cmne nk skor, tp da tugas blogger kt dfnce, segan la plak nk naik ats melulu skor lg sbiji. tp blogger akui, blogger 'paling' power dlm team tu. sbb dorg sume da pgkat bapak org, blogger bujang lg, bujang dan ensem cam aaron aziz plak tu. mka disbbkn kepoweran blogger, dorg dgn sbulat suara menyelect blogger sbgi MOTM bg frenly match td. blogger bgga jgk la, da la 1st time join main, pstu dorg puji2 plak, rsa hilang selesema dan lendir2 kt hidung blogger. tp as usual, bdn skt2, pnat xtrkata, rsa nk mc pn ada. smpi cni je dpt blogger cite, jmpa lg di msa pd trkh yg brbeza.

Friday, October 7, 2011

First contact

somebody just resurfaced back into my life frame. someone who once not too long time ago left me without proper explanation. she came from nowhere to be heard off, asking me not to make even try contacting her back then, and just now, she did make the first move. asking for my forgiveness she seek and she got what she wants. let me go, let me be, just be happy, that's what i'd said to her hoping that the burden she suffering from leaving me without notice spoof into thin air. truth is, i already forgot almost everything about her and currently living my usual boring life. yes, boring life. hardly hanging out with friends, playing futsal only once, twice a week. when my burden will be lifted, i wonder?

Monday, October 3, 2011

New entry

hai3. new entry blogger setelah sekian lama tak update blog. blogger ingin menceritakan kenapa blogger lama tak update blog. sebabnya blogger tak de idea. sekian terima kasih