BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, January 25, 2010

Last weekend

I went back to my hometown last Friday. Made up my mind at the very last minute, don't know why I really wanted to go back home, homesick probably. After work, went straight to Bangi, my brother’s place riding my scooter. It’s very hot and tiring, I took a couple glass of water hoping to counter my thirstiness, still felt dry inside. When my brother shows up back from work, he immediately sent me to UKM commuter station because I need to get to Seremban as soon as possible as my parents are waiting there for me. Arrived at Seremban commuter station nearly 7pm, have to wait about half an hour to be picked up by my father. Took pictures of my nephews while making fun of them, then had my dinner. Depart minutes past 8.30pm feeling a little bit of exhausting day (work+humidity+long hour journey). While driving back, we had a hell lot of things to talk about, feels like too long not having a conversation. Around half past 11pm, got a call from my brother, he told us that the current Sultan of Johor(at that time), Almarhum Sultan Iskandar ibni Almarhum Sultan Ismail has passed on. I remembered the day when I was young, when I was still living in Ladang Sisek, Kota Tinggi, the Sultan invite us to see fireworks and gave us a ride on his horses. It is a huge loss for a Johorean and I included. Repaired a leaking pipe in my bathroom and took my bath before going to bed. The next morning, started doing house chores (vacuuming and mopping the floor), simultaneously planned to meet ex-schoolmate at night. The gathering was called off though due to the mourning of the death of the Sultan. Fortunately, I enjoyed my time watching movies and football match with my parents. My team I’m supporting won the match by 4-0 score line, reflecting the superiority and possession as the match went on. Went on to sleep and woke up quite early the next day. Had my breakfast, watch some TV programs, and typing my father’s paperwork before packing my things up, and then went out to print out the paperwork in a cybercaf√© and head back home. Had my lunch, took a second bath and head to the bus station. Took an unknown bus company who has the earliest departure as I needed to get to Bangi before 7pm. Moved out from Larkin bus station at 3.45pm whilst hoping a save journey and arrived on time. Unluckily for the passengers and me, the air conditioning is not working properly. The air flowed out is hot, and suddenly it’s not working at all. The temperature inside risen and so did ours. A passenger who cannot withstand his temper suddenly marched towards the driver and complaint about the problem, while I had started to have breathing difficulties, with perspiration dripping from all over my body. There’s a small kid feeling uneasy to the heat created, so I went to the driver and asked whether he can pulled over at the nearest R&R for us to get some breather, he said that the air conditioning is broken and he can’t stop the bus because he’s afraid that the bus’s engine might not be running afterwards, so we just have to live with it. I ran through this kind of problem twice, so I knew I had to do something. I asked for his permission to open the air hatch upwards so there will be some air circulation to ease the heat, and the other passengers seem relieved. I already felt dried up by the time we arrived at Bangi, just glad that everything is alright by then. Slept over at my brother’s place for a night, after having dinner and drank water in huge quantities to recover from dehydration. Go straight to work from Bangi at 8.20 in the morning and arrived at the site 20 minutes later. Now here I am, updating post into you…

Al-Fatihah

Marilah sama-sama kita menyedekahkan al-fatihah buat Almarhum Sultan Iskandar ibni Almarhum Sultan Ismail yang telah mangkat pada pukul 7.15 pm, pada hari Jumaat bersamaan dengan 22 Januari 2010. Tak lupa juga al-fatihah untuk arwah pakcik kepada adik angkat blogger yang bernama Haji Abd Aziz bin Haji Hamzah yang juga telah pergi meninggalkan orang2 yang tersayang, juga pada hari Jumaat lepas bersamaan dengan 22 Januari 2010. Al-Fatihah..

Thursday, January 21, 2010

Ordinary Thursday

sewaktu aku menulis post ini, aku menggunakan line tenet jiran yang aku tak tau dari mana sumber pendapatannya, halal ke tak, tapi dengan selambenya aku curi pakai. berdosakah aku? tapi aku ihlas curi pakai line tenet dia, sebab dia tak pandai secure line. aku cuma ingin menceritakan perkara2 yang terjadi kepadaku pada hari ini. aku bangun tidur, tepat jam 7.30 berdasarkan kejutan nada dering telefon oleh PA ku yang menyambut hari lahirnya pada hari ini. dengan keadaan kusam masam lemah longlai gemalai mamai, aku berjalan masuk ke bilik mandi dengan mata separuh terbuka, sepet dengan kata lainnya. bila aku masuk je dalam bilik air itu, aku terperasan ada jam, tapi tidak pula menunjukkan jam berapa, namanya jamban. setelah membasuh muka dan menggunakan pencuci muka jenama eversoft, aku memberus gigi dan seterusnya mandi. biasanya mandi pagi sangat2 sejuk ,tapi bagiku mandi petang pada waktu maghrib lagi giler sejuk, ntah aku tak tau napa. da siap mandi, aku qada' subuh dan berdoa, amin. lepas siap2, aku pun menuju ke pintu rumah untuk keluar pergi kajang untuk menunaikan tanggungjawab sebagai seorang employee. sewaktu aku keluar dari pintu rumah, terlihat jiranku(seorang akak/ isteri orang) pun baru nak keluar menghantar anaknya ke tadika. ketika menunggu lif tiba, kami pun berborak, dia tanya aku da kerja ke? kerja kat mana? etc.. lalu aku pun menjawab, ya, kat kajang. lalu aku tanya dia, akak ni jepun ke? dia cakap bukan, dia asal dari kyrgyzstan berhampiran dengan russia, maka dengan itu, dia boleh berbahasa russia. tika aku cuba menyebut negara asal akak tu, aku tersasul lalu lidahku terbelit menyebabkan aku kemalu-maluan di situ. setelah tiba di tingkat 2, aku pun keluar dan menuju ke halaman asmara, tempat motosikal aku berteduh dari hujan panas di bandaraya besar ini. lalu aku pun bergerak tepat jam 8.05 pagi menuju tempat kerja di kajang. 8.40 pagi, sampai di sana, terus repot kat head quarters, lalu pergi ke kantin untuk sarapan pagi. lepas sarapan, baca surat khabar di library sampai jam 10 pagi setelah kemunculan bos aku yang memang selalu pasti datang lewat. terus mula kerja, sampai jam 1.30 petang di mana bos aku terpaksa memaksa dirinya untuk pergi ke head quarters di damansara untuk sesi meeting bersama upper bos. setelah bos ku pergi, aku pun pergi lunch sambil menelefon adik angkatku. lepas lunch, pulang ke tempat kerja dan zuhur dulu sebelum melepak dalam bilik server sambil curi tulang main mobsters (pinjam PC IT department). tepat jam 5, aku pun mula mengorak langkah dengan harapan dapat cilok balik awal, tapi dengan tidak semena-mena, hujan pun turun dengan lebat tanpa belas kasihan tak mau bagi aku pulang awal. dengan putus harapan, aku pun menuju ke surau, untuk solat asar, sambil mengharapkan hujan supaya reda. jam 6 petang, hujan mulai reda, da aku pun terus pulang ke pangkal jalan sekian untuk tatapan.

Selamat Hari Lahir

sempena 21 Januari 2010, blogger ingin mengucapkan Selamat Hari Lahir yang ke-20 buat adik angkat blogger yang bernama Nur Azzah Nadia Mohd Hanafiah yang berasal dari Kelantan, kampungnya dalam bahasa inggeris Cow Bridge, yang praktikal di Bangi dan study lagi. moga panjang umurnya, murah rezekinya, dan diberkati dalam semua apa jua yang dikerjakan. amin.. blogger juga ingin menyatakan tiada hadiah yang paling bermakna selain mengingati tarikh penting hari ini buat dirinya dan ucapan selamat.


p/s birthday abang, abang nak adiah tau, tak nak ucapan selamat jek. ;-p

Monday, January 18, 2010

Dugaan-Nya


dari jauh langit gelap, dengan bunyi guruh & kilat
half way back home selambenya turun hujan,
nak pakai baju hujan pun tak sempat, sebab lebat sangat,
aku sejuk kebasahan

cilok celah keta memang hebat,
terlanggar lopak air yang bertakung,
moto tiba2 semput mati then tak dapat nak start,
hatiku meraung (tolong2...)

letak moto kat tepi jalan,
berteduh dari hujan kat bawah pokok,
orang bawak keta tengok aku kesian,
memeluk tubuh, sejokk..

try start moto, hidup,
aku tersenyum keriangan,
moga dapat sampai umah, i hope,
alhamdullilah, hanyalah dugaan..

pale rasa dizzy even lepas mandi,
hope tak demam,
sambil tunggu siap laundry,
tulis blog jap, pasni nak mam, selamat malam




Friday, January 15, 2010

TGI Friday's Part II

yeay, yippie, ya beda bedu, yahoo, hoorey, yes hurray, hehehe. thank god it's friday, tomorrow is saturday. wat de hal i'm merepeking about, i also donno. schedule for tomorrow


12am-12pm - sleep (qada' subuh)
12pm-1.30pm - bath, lunch & watching TV
1.30pm-1.45pm - zuhur prayer
1.45pm-7pm - free activities (sleep, eat, watching TV, 'melayari bahtera @ internet' & asar prayer)
7pm-7.15pm -bath
7.15pm-7.30pm - maghrib prayer
7.30pm-8pm - dinner
8pm-12am - free activities (sleep, eat, watching TV, 'melayari bahtera @ internet')

cant wait till tomorrow

Tuesday, January 12, 2010

Can't resist the lure

last week i went to ampang sports planet to play futsal for 2 hours. yup i'm back on the field, and i feel relieved. i took more than 2 months break to let my backache healed, and i thought that i'm ready for another go, but the truth is my body just couldn't commit to the needs on the court. but gladly, i play it safe and sort of enjoy the game although losing so many time(play king stay with 3 teams rotating after leaking 2 goals). i'll be back for more time on the court, but limited to only few times per week depending on my current state of health.

A week has passed by..

it has been a week since i started my practical in Kajang. it takes approximately 40minutes back and forth. i woke up at 7.20 in the morning, having a quick bath and qada' Subuh prayers and off i go to the site. my PA (to whom it may concerned) will call me every morning to wake me up because it's damn hard for me to wake myself up. don't have a room for myself, neither a laptop to do certain job, just installing & configuring all the time. finish work at 6pm, going back whilst hoping no heavy traffic jam. arrived at home close to 7, feeling sleepy my eyes is heavy already. took long bath and feel fresh, here i am get to close to u.

Friday, January 1, 2010

Happy New Year 2010!!!

Happy New Year 2010!!!