BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, December 30, 2011

Indefinitely maybe

hi all. this will be probably my last entry. just now, i just got an invitation to play friendly football match with my friends tomorrow at ILSAS. but i don't feel like playing football or futsal anymore, i'm plain sick of it. although i still watch my favourite team plays on the tv, but i have lost cause to fight to play on again with mixed reasons but more to death of my will and passion for football. i wish my ex team good luck and more they will have more success without me. i wish i have greater success and happier life next year. goodbye 2011, welcome 2012.

Wednesday, December 21, 2011

Closing blog account

hai semua. di sini blogger ingin mewarwarkan bahawa blog Xpresi-diriku akan ditamatkan penghujung tahun ini. terima kasih kepada semua pembaca yang menyokong dan membaca blog ini walaupun tanpa komen, blogger sangat hargai semuanya.sekian, terima kasih

Monday, December 19, 2011

My little adorable girlfriend

hai semua. entry kali ini, blogger masukkan gambar-gambar girlfriend blogger di taman permainan depan rumah blogger. selamat menonton..

Bushra & Qistina

Bushra comei

Comei

Qistina, Khadijah & Bushra

blogger & Bushra

Qistina, Putra, blogger & Bushra

Putra, blogger & Bushra

Khadijah

Comei

Comei

Dina

Dina lagi

Lagi-lagi Dina

Sunday, December 18, 2011

Melepaskan impian

selamat malam buat semua pembaca. entry kali ini mengisahkan tentang sebuah impian blogger yang blogger terpaksa lepaskan. petang tadi blogger main bola sepak perlawanan persahabatan dekat puchong bersama bekas-bekas pelajar sekolah blogger dulu. keadaan padang becak disebabkan hujan turun lebat sebelum permainan dimulakan. blogger terpaksa bermain di posisi pertahanan tengah akibat lambakan pemain menyerang yang datang. dipendekkan cerita, blogger sebagai kapten pun marah lah pemain-pemain yang tak mencapai prestasi memuaskan. habis babak pertaman permainan, kawan blogger ni marah-marah kat blogger minta jangan marah budak-budak, jangan bagi tekanan. dan disebabkan itu, blogger bertekak mulut dengan kawan blogger ni. kemudian blogger mengambil keputusan untuk balik terus ke rumah tanpa lengah. blogger tahu blogger terlalu emosi dan bersungguh-sungguh meskipun perlawanan persahabatan, jadi blogger rasa blogger dan main perlawanan terakhir blogger dengan mereka. blogger rasa blogger kena cari pasukan lain yang boleh terima cara blogger bermain. buat masa ini, blogger melepaskan impian blogger untuk bermain bola sepak atau futsal dengan kawan-kawan. ada kemungkinan blogger terpaksa menggantung terus but bola blogger disebabkan masalah kesihatan yang berpanjangan. sekian coretan hati blogger kali ini.

Friday, December 9, 2011

Mini tenemen

hola suma. dis moning i wanna tell you a tale about a story kisah pasal futsal. yesterday, December 8, 2011, around 9.30 camtu, a futsal mini tenemen was berlangsung di serdang anjuran my ex-skulmate. ada 4 team aje yang menyertai tenemen tersebut kerana tenemen privasi ini antara kenal-kenalan dan sahabat taulan ex-skulmate blogger. team blogger membawa panji SAKTI(nama singkat skola blogger dlu & adik beradik ex-skulmate tambah 2 orang outlander. majlis futsal berlangsung dengan meriah sehingga ada yang kurang berpuas hati dengan pengadil a.k.a pemain2. 1st match bagi team blogger telah memberi kemenangan kepada pihak lawan dengan 1-3, manakala perlawanan kedua kalah lagi tipis iaitu 1-4. pada match pertama blogger telah menjadi punca pemberian kemenangan pada pihak lawan akibat cubaan menggelecek yang tidak menjadi. pada perlawanan kedua pula, blogger beraksi dengan baik hingga hampir2 membawa kepada keserian tapi nasib tidak menyebelahi. dengan nafsu amarah yang membuak2 akibat kalah tipis 2 perlawanan awal, blogger telah mengamuk sehingga menjaringkan dua gol cantik dan berjaya memberi kemenangan pertama dan terakhir buat team blogger walaupun pada 2nd half, skuad harimau muda telah bolos 2 gol pada seminit permainan selepas wisel ditiupkan. akhir kata, blogger dah penat sebenarnya, salam sukan dari bangi, sekian kita jumpa lain kali.

Thursday, December 1, 2011

Happy 23th Birthday on 29 November 2011

Sepetang di taman permainan

hai semua..

kali ini blogger nak menceritakan tentang sepetang di taman permainan. semenjak kak ngah blogger berpindah ke rumah baru berdekatan (tapi tak de lah dekat macam jalan kaki 5 minit dah sampai), blogger pun kuranglah menghabiskan petang membawa anak buah blogger Ara bermain-main di situ, tambahan lagi cuaca bulan ini tak menentu dengan hujan selalu saja menurunkan dirinya bila tiba waktu blogger nak pulang kerja menyebabkan blogger dibasahi hujan sehingga nak demam saja selalu. berbalik pada cerita mengenai tajuk diatas dan untuk mengelakkan dari diperli salah/lari tajuk, kisahnya berbunyi camni. petang semalam blogger membawa Ara ke taman setelah menolak motosikal abang blogger yang tersadai akibat bateri kong. ramai kekanak bermain di situ, sehinggalah seorang budak lelaki dalam umur 6,7 tahun bergayut macam ahli gimnastik terjatuh punggung dahulu dengan disaksikan blogger, abang blogger dan beberapa amah yang membawa anak-anak majikan mereka ke taman. budak tu tercarap macam bersujud menahan sakit, tapi tak de sapa pun yang datang menolong, maka blogger pun datang bertanya kat budak tu samaada dia ok ke tak. lepas suh dia duduk kat kerusi berehat blogger pun terus la perhatikan Ara. tak lama kemudian, kedengaran suara budak menjerit bergaduh-gaduh. rupa-rupanya 2 orang budak perempuan pra-sekolah terselit kat satu tempat seperti tangga.susah blogger nak gambarkan sebab blogger try cari kat internet pun malas nak cari sampai jumpa. bentuk tangga tu macam cincin(4 cincin) ke atas, di sokong dengan satu tiang. budak berdua ni bijak sebab dua-dua pun masuk dalam lubang cincin tu menyebabkan dua-dua tersepit. budak-budak ni mana la reti fikir lagi, terus panik sebab tersepit dan cuba paksa nak keluar dari situ, sambil menangis. dua-dua nak turun badan ke bawah tapi kepala diorang tersangkut kat lubang cincin tu. blogger pun cuba la nak keluarkan diorang tapi bila blogger angkat sorang budak ni, dia meronta-ronta sampai budak lagi sorang terhantuk kat besi tu. da seru dua-dua galak menangis, menjerit-jerit, barulah abang blogger yang agak jauh dari situ datang tolong. blogger angkat sorang, abang blogger bawak turun lagi sorang. blogger nak je sekeh dua-dua budak tu sebab blogger nak tolong keluarkan diorang tapi dua-dua degil meronta-ronta, menangis menjerit macam blogger nak pukul diorang. tapi lepas diorang dapat keluar dari keadaan tu, blogger memang rasa nak smack je dua-dua.. begitula ceritanya sepetang di taman permainan di akhir bulan september sehari selepas hari lahir ke 23 kawan baik terbaik blogger

Pampers..

hi semua....

berkurun lama rasanya blogger tidak mengemaskini xpresi-diriku ini. entri kali ini berkenaan dengan kejadian yang malang bagi blogger. semenjak petang semalam ketika hampir waktu balik kerja, perut blogger memulas-mulas akibat blogger skip lunch. tapi dengan kadar segera blogger makan roti jagung 2 bungkus dan air barli setin. beberapa minit kemudian, perut blogger beransur pulih, namun begitu, on the way blogger balik dari kerja, perut blogger memulas-mulas lagi. sampai je di rumah blogger tidak pula rasa nak membuang isi perut sebab perut rasa agak okay. kejadian perut memulas ini berlarutan hingga malam tadi dan pagi tadi dan tengahari tadi juga petang dan sampai la ni blogger masih lagi berada di atas mangkuk tandas. petang tadi, kawan baik blogger a.k.a kawan terbaik blogger call sebab nak minta hadiah birthday dia kelmarin. tapi bila blogger cakap blogger sakit perut, kena dyrea (sila ignore sengaja salaheja) beliau pun dengan selamba tanya samaada blogger dah creett kat dalam seluar ke apa, seraya mengoffer beberapa jenis pampers pakai buang seperti mamy pukul, pampers, kotex, sofy dan softlan(sekadar menyatakan beberapa jenis). kawan baik blogger tu selamba je gelakkan blogger yang menahan derita merindu sewaktu blogger sihat-sihat saja, sampai sungguh hati dia. semoga blogger dilimpahi kurnia sebagai orang yang teraniaya. amin...