BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 30, 2010

Pulang ke kampung halaman

disebabkan esok (Jumaat) cuti umum sebab malaysia juara piala AFF Suzuki, najib razak yang bagi, blogger dan kedua ibu bapa dan mungkin juga akak blogger serta baby nya yang masih kecil akan berangkat pulang pada malam ini ke kampung halaman teratak usang di johor bahru. walaupun kampung blogger di johor bahru, tapi kampung blogger hanyalah sebuah kampung melayu yang banyak rumah-rumah kampung di majidee. blogger tak dapat online disana selama 3 atau 4 hari, kerana di kampung blogger tiada apa yang bernama internet disitu. maka terputus sudah ikatan kita buat waktu itu. bersabarlah sayang, blogger pasti kembali untuk menulis lagi.

Tahniah!!!

di sini blogger ingin mengucapkan tahniah buat pasukan bola sepak kebangsaan yang telah menjuarai Piala AFF Suzuki buat kali pertama. walaupun kalah 1-2 di gelanggang lawan, namun pemain telah berjaya mempertahankan kelebihan 3 gol yang dijaringkan di halaman sendiri dengan taktikal yang tepat dan semangat yang kental. harap dengan kejayaan pertama ini akan mengembalikan zaman kegemilangan sukan bola sepak yang dikecapi pada era 80an dahulu. diminta juga k rajagobal supaya memanggil blogger untuk pemilihan pemain bagi mewakili negara pada masa akan datang. semoga blogger cepat sembuh dan kembali beraksi di padang semula, insyaAllah.

Tuesday, December 28, 2010

Bukan Rayuan Gombal

Sekarang ni, biasanya pergi balik kerja, blogger akan nyanyi lagu ni. lebih lega rasanya bila da melalak.

To contact or not to contact

Ego, selfish or stupid. Which one do you think I am. I'm hurting, so much. I lost my ex-gf and now I lose my good friend. Wonder why all this happening to me. I switched my simcard to the one I bought just for my ex-gf hoping there were misscalls or even message notification, still, none. I'm kind of, losing hope. I don't know if it's right for me to contact her, because I might hurt her even with one call/miscall or sms. I can't seem to decide which one to do, I want to ask her wellbeing, but i'm not brave enough to act. Should I contact her back or not? What say you?

Monday, December 27, 2010

Malam ini..

malam ini blogger rasa tak sihat sangat, gud nite

Yeay

yeay manchester united menang 2-0 ke atas sunderland, so malam ni hopefully leh tido dengan tenang. berbatov makin improve, berbaloi lak beli berbatov. mata da kuyu, blogger tido dulu.

Mana?

mana hilangnya pengomen tegar blog nih ek? barangkali dorang merajuk sebab da lama blogger tak update blog ni kot.

Sunday, December 26, 2010

Perfume dari Mekah

sepupu blogger pergi menunaikan Haji tahun ni, dia datang jumpa family blogger tadi. blogger dapat perfume, walaupun blogger ni bukanlah seorang yang gemar pakai perfume, bedak pun blogger tak suka pakai, sikat rambut pun tak. bukan sebab malas, cuma blogger tak rajin je jaga perihal yang tu. ada la sekali dua tiga kali blogger pakai perfume (tu pun sebab dating, tapi tu cerita lama), bedak jarang amat. tapi da rezeki blogger sepupu nak bagi perfume, blogger terima je lah, mana lah tau, kalau-kalau blogger pakai, ada wanita-wanita yang usha blogger cakap 'wangi' sambil senyum-senyum, at least terubat lah jugak hati blogger yang masih lara. sebenarnya blogger tak nak cakap banyak, tapi merepek meraban lah pulak. sekian cerita blogger pada post ini. hingga kita berjumpa lagi. vamos Malaysia

5 hari lagi...

5 hari lagi nak sambut tahun baru. entah sempat entah tidak. entah sambut entah tidak. entah ada azam baru entah lah sebab azam lama pun tak tercapai semuanya lagi ( actually langsung tak ingat apa azam tahun ni). facebook masih disable, tak tau nak ablekan balik bila. maybe new year eve baru ablekan or maybe beyond new year, still haven't made up my mind about that. muka da dipenuhi misai, janggut dan jambang yang da sebulan lebih kot tak shave. rindu kot nak orang panggil blogger obama. batuk blogger tak baik-baik lagi, sebab tak makan ubat dan antibiotik rasanya. biarlah, tak ada orang yang peduli blogger lagi, blogger sendiri. kelmarin plan nak main futsal, tapi terpaksa ditangguh sebab sakit blogger tiba-tiba menyerang. entah bila lah nak furious football/futsal lagi. kawan-kawan, rindu masa muda time kita main bola sama-sama. kalau diikutkan hati, memang nak join main bola dengan member-member dan teman setaman main bola tiap-tiap hujung minggu, tapi apakan daya, tak berdaya untuk main walaupun willpower tinggi, tapi physically hmmm. harap tahun depan bawak berita gembira buat blogger. amin

Piala AFF Suzuki 2010

tahniah buat pasukan kebangsaan Malaysia kerana telah memenangi perlawanan timbal balik pertama di tempat sendiri. we are half way there to be this year AFF Suzuki Cup edition champion. berkobar-kobar nafsu nak main bola balik. damn~

Friday, December 24, 2010

Hilang

semenjak seminggu dua kebelakangan ni, blogger hilang selera makan. mungkin sebab blogger masih tak sihat sepenuhnya dari tonsil, batuk kering dan demam sejak 10 Disember yang lalu. makanan yang mak blogger masak pun, yang dulunya blogger makan sampai dua pinggan pun sekarang separuh pinggan pun susah blogger nak habiskan semuanya. kenapa ye? blogger tak ada jawapannya. semalam mak blogger masak sambal telur, udang masak lemak dan sayur campur pun tak membangkitkan selera nafsu makan blogger. masa blogger menulis post ini, blogger bertugas kat hospital putrajaya, yang sejuk, dan Jabatan Teknologi Maklumat nya tak ada mobile coverage. tangan blogger dah kaku, blogger nak keluar memanaskan badan kejap. jumpa lagi semua

Undecided


undecided, that's currently what i'm going through right now. can't make up my mind, can't make any decision, and i'm living in this annoying situation since i'm back single. to contact or not to contact, to sms or not to sms, to call or not to call, can't seem to do any of those. afraid of my action could trigger something bad to her, me and other people. i just don't know either have any idea what to do. trying to move on, but still stuck like eternity. show me the light, help me find a way back.

Tuesday, December 21, 2010

Without you

Goodbye



I can see the pain living in your eyes
And I know how hard you try
You deserve to have much more
I can feel your heart and I simpathize
And I'll never criticize
All you've ever meant to my life


I don't want to let you down
I don't want to lead you on
i don't want to hold you back
From where you might belong


You would never ask me why
My heart is so disguised
I just can't live a lie anymore
I would rather hurt myself
Than to ever make you cry
There's nothing left to say but goodbye


You deserve the chance at the kind of love
I'm not sure i'm worthy of
Losing you is painful to me


I don't want to let you down
I don't want to lead you on
i don't want to hold you back
From where you might belong


You would never ask me why
My heart is so disguised
I just can't live a lie anymore
I would rather hurt myself
Than to ever make you cry
There's nothing left to say but goodbye


You would never ask me why
My heart is so disguised
I just can't live a lie anymore
I would rather hurt myself
Than to ever make you cry
There's nothing left to try
Though it's gonna hurt us both
There's no other way than to say goodbye

10 more days...

10 more days to go, until we reach new year 2011 . another year, another resolution maybe. might, or maybe not. hope i will not be living in a boring life like now, because it feels like forever. doing leg exercise hoping i could withstand this Friday futsal game. not much to say, no idea to elaborate, no new things to tell, nothing lift me up from sorrow, no spark, i'm still a boring person, talk trash, no meaning, bullshit all of it. more new post to come...

Saturday, December 18, 2010

boringnye life ni, help help

My phone

my phone barely rings now. good thing is, it can standby for over two days. bad thing is, my credit always full and i don't know who to call or sms. if my phone rings, it might be my family calling or workmates, and that just it. maybe i should sms 'SUNYI' and send it to subscribe. well maybe i should, what say you?

tak tahu

pada sapa harus ku luah? aku tak tau lah. dah hilang cinta, dah hilang kawan baik, dah hilang adik angkat, dah malas update blog, dah tak leh main bola. suma tempat mengadu dah tak de. blog ni jugaklah yang setia, tunggu, tak kire siang malam, pagi petang, panas hujan, banjir kemarau, blog ni tetap tunggu tanpa jemu, tapi aku? aku tak sayangkan blog ini lagi macam dulu, semuanya telah pergi, tak de kekuatan diri, tak de emosi, tak de expresi, bagai mayat hidup rasa diri ini. aku menjauh dari kawan-kawan, sedih tak dapat main bola, selalu sangat jatuh sakit sekarang, nak pergi kenduri rasa segan, banyak sangat aral. nak main bola sangat-sangat, hilangkan gelisah, hilangkan amarah, hilangkan masalah, hilangkan sunyi, hilangkan segala yang menghantui, hilangkan sedih di hati, yang ditutup dengan senyuman palsu, yang dibuat-buat, yang tak ikhlas. bila la next match ni, tak sabar nak main, dah bertekad walaupun cedera, walaupun sakit, rasa diri tak de makna lagi kalau tak dapat jejak kaki kat padang menyepak bola. moga dapatlah aku merasa nikmat walau untuk terakhir kali...amin...

a week and still counting

a week and still counting, i'm still feeling sick. last Thursday i got mouth infection turned into tonsillitis and high fever for two days (last Friday and Saturday), got Med Cert after paying a visit to nearest clinic at 3pm. at that time still, felt drained. now still coughing and dizzy plus after dawn falls fever. i thought it was the after effects of meds taken for my knee injury, but it wasn't the case. i'm still waiting for clearance to play one last furious football/futsal, don't care which one, at least i got one last chance. went to the rehab, and felt like hell, oh i really hate my time on the treatment table. truth is, i hate seeing doctors, not because they brilliant or knowledgeable, but i just hate to find out the truth when it comes to what's wrong with me. i miss football so much, it's one of the things that could make my life happier and lift me up from dark and sorrow, problems go away. also, disabled my facebook account, don't know when to activate it again cause it felt meaningless, lifeless, no more spark, very boring life currently lived in. i m u s m s... m u, n i n u.

Thursday, December 16, 2010

16 Dis 2010


hari ini the blogger keja kat hospital putrajaya. tak banyak yang

blogger buat melainkan keja-keja yang bese blogger buat. tengahari

baru tadi ni, blogger makan 3 rasa. masam, masin dan manis. bukan

lauk 3 rasa, tapi keseluruhannya 3 rasa. blogger makan ikan

pari masak asam, kuah kari tak de rasa, tempe goreng masin dan milo

yang manis. demikianlah citer blogger pada post kali ini, sekian

terime kasih.

Sunday, December 12, 2010

Don't know what's wrong with me

every time my phone rings, i thought it was you calling,

every time i heard frog ribbit-ing, i hope you are the one messaging,

every time my phone beeping battery low, i guess you trying to reach me,

and i'm here, still waiting, don't know what's wrong with me

Adam Lambert - What Do Want From Me