BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, May 27, 2009

Aww..

nama ku apau,

now aku terlampau angau,
terpukau dan sasau,
fikiran kacau bilau,
suara ku sengau,
air limau terasa payau,
nasi ku tapau,
berlaukkan ikan kurau,
nafas berbau,
badan ku penuh panau,
kepala ku dihurung langau,
cau cin cau

Tuesday, May 26, 2009

To whom it may concern

I wish you a very happy 24th birthday. May god bless you always, no matter what you are into, anytime & anywhere. I pray that He always helps you, directs you to good things as I know that you are a very honest & kind person. I pray that you will succeed and excel in everything you do, always in the pink of health, happy with your life, be strong when you are feeling down and meet the right man for you. From my heart, I would like you to forgive the words I have said, the things that I have done, anything possible happened with or without my intentions that hurt you physically, mentally or deep inside your heart.

Saturday, May 23, 2009

Aku sudah jumpa

ari ni pd pkul 1.35am cmtu, aku telah brjya mnemui laman blog dia. dia itu sapa?xprlu la korg tau,sbb klu korg tau pn, bknny korg knal dia pn.aku rsa agk hapy gmbira ska ati la jgk sbb da lma aku cri. citer yg pnjg tlah pn aku pndekkn, mnjdi abstrak. alkisahny begini...


pda suatu ari yg indah, tiada hujan, mentari mmncar cerah, (halamak, puitis giler) aku dok chit chat dgn dia. urm, erm, ehem2, dia ni dlu spouse aku, cma xsmpt kawin je lg. mklumlah, msh di bgku skolah. msa tu aku trniat dlm ati nk wt blog, tp niat aku tu sbnrny da lma brkrun, cma lmbt giler amat diprktikkn. bla tba2 aku trigt psl niat tu, aku pn ty la dia, 'syg, u ada blog x?' <-(dlm mmpi leh la ckp).dia pn jwb, 'ada abg, tp...tp blog tu utk org yg xknal syg je yg leh bca', trg dia. so aku pn kcik ati, aku ckp, 'da lah ati ni mmg asalny kcik, smpi ati syg kcikkn lg', smbl mnyeka mta yg xde kuar air mta pn. dia pn ckp, 'ala abg syg bcuk2, jgnla mjuk. syg cma xnk abg bca je, nnti trimbau plak memori kita brsma dlu', jelas dia. so aku pn trmkn pjukkn dia & ckp 'ok lah, xpe'. sblm kitorang tmtkn sesi chit chat ari tu, dia suh la aku try cri lmn blog dia tu, aku pn ckp, 'ok, nnti abg cri'.

da abis pn citer pndek yg sbnrny xpnjg mna pn. skrg ni aku da jmpa, so aku hapy, hapy go lucky smpi asgnmnt pn xwt lg. aku kna wt asgnmnt, aku msti siapkn asgmnt, tp nntila aku wt, hmm

Thursday, May 21, 2009

Don't think, just write

These days have been hard as always as if it is not difficult. Yesterday my cousin lost his daughter which I had earlier posted the matter. She was 6, but couldn’t live long enough to love and be loved. She wasn’t close enough to me but when somebody passed on, you just couldn’t shed the tears. My health has deteriorated as I kept having fever almost every after dawn, headache probably of the caffeine I took almost daily. I always play futsal with my college colleagues even if I had injuries (calf strain, twisted ankle & knee ligament damage) that haven’t healed yet. Football is my life, in my blood, that’s why I guess I couldn’t resist the temptation of playing. I miss the times playing on the field but maybe it doesn’t suit me anymore. I went back to my hometown almost every weekend this month driving my parents back to our home, but not this week as I have loads & loads of works to be done. I haven’t written for more than 3 weeks, until the day before yesterday as I couldn’t get the ideas in my head to be interpreted in my blog. I don’t like to copy paste subjects or topics just to update my blog, so you all have just to wait when the time comes. This blog have been my best non living friend and where I think I can tell all. Speaking about myself, my life, my self expression and else. The black template means that I have dark secret, a mystery entity in me. If you willing to listen to the songs, you will know that I always felt lonely, insecure and sometimes explosive. That’s all for now, will be back for more.

Wednesday, May 20, 2009

Andai tiada lagi waktu untukku

Andai tiada lagi waktu untukku...

berjenaka untuk mengembalikan senyuman di wajahmu,
memberikan senyuman yang menyamankan jiwamu,
bermadah untuk melembutkan hatimu,
mencurahkan kasih sayang dan cintaku padamu,
andai tiada lagi aku,
rinduilah kenanganmu bersamaku,
redhailah kau melepaskanku,
doakan lah pemergianku,
tabahkan lah hati dan teruskan kehidupanmu,
kita kan bertemu di lain waktu,
kan ku nanti saat itu,
di sana, kita akan bersatu

Satu Pemergian

Pada 19 Mei 2009, sebelum tengahari, anak saudara sepupu ku telah pergi menghadap Ilahi. Allahyarhamah baru saja berusia 6 tahun, tapi tuhan ternyata lebih sayangkannya lebih dari keluarga sendiri. Semoga pemergiannya dicucuri rahmat dan dijanjikan tempat di syurga Firdaus. Moga dapat kita jadikan pedoman setiap yang hidup pasti akan pergi jua. Sedekahkanlah Al-Fatihah untuk Allahyarhamah....Al-Fatihah

Monday, May 18, 2009

18th title

'Borang Permohonan'

Dengan ini, saya menutup segala permohonan untuk menjadi teman wanita saya. Terima kasih kepada semua yang memohon, saya akan menjalankan sesi penapisan calon-calon yang sesuai